Upptäck kraften i mikrovanor med kampanjen Nyvember | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Nyvember
Bild: Visit Åland

Upptäck kraften i mikrovanor med kampanjen Nyvember

Hälsan är vår största tillgång och det är aldrig för sent att börja ta hand om den. I år introducerar teamet bakom mål 1 (välmående) inom nätverket bärkraft.ax kampanjen Nyvember. Nyvember är en kampanj för människans välbefinnande och hjälper till att boosta den egna hälsa genom så kallade mikrovanor. Teamet för mål 1 är sammansatt av representanter från Ålands landskapsregering, Kommunernas socialtjänst k.f., Ålands hälso- och sjukvård, Ung resurs, Folkhälsan på Åland, Ålands näringsliv, Åland Post och representanter från kultursektorn. Teamet vill på olika sätt bidra till att alla tar hand om sitt välmående, både på individuell och strukturell nivå. Kampanjen Nyvember är ett led i det arbetet.

Nyvember är en månad att kraftsamla för en positiv förändring av vårt mående. Vi behöver alla få i oss bra näring, röra på oss och återhämta oss. Nyvember vill visa att små steg i rätt riktning varje dag, är mer effektivt än ett storslaget nyårslöfte, snabba dieter eller högintensiva träningsprogram. Nyvember handlar om att visa att du kan åstadkomma mycket med små medel. Under Nyvember får du ta del av ett smörgåsbord av mikrovanor som alla stärker dig på nåt sätt.

Vad är då en mikrovana? En mikrovana är en liten beteendeförändring eller en vana som är lätt att uppnå och snabbt kan bli en del av den dagliga rutinen. Till skillnad från stora förändringar, kräver mikrovanor minimalt med ansträngning och tid. Genom små justeringar som leder till ännu fler justeringar kan det skapas betydande förändring över tid. Mikrovanor hjälper till att bryta ner överväldigande mål till hanterbara steg.

Delta i Nyvember!

Nyvember är en kampanj för alla och du kan genomföra den på olika sätt. Ladda ner eller skriv ut kalendern på kampanjsidan och kryssa av varje genomförd dag och mikrovana, kalendern finns även att ladda ner i artikeln under rubriken Bilagor.

✔ Du kan delta på egen hand och själv hålla koll på dina framsteg. Ladda ner eller skriv ut kalendern, eller följ uppdateringarna på sociala medier!
✔ Du kan utmana dina nära och kära att tillsammans med dig göra en nystart. Skriv ut A3 versionen och samla alla era kryss på en och samma kalender.
✔ Du som är arbetsgivare kan i samband med kampanjen passa på att lyfta frågor om hälsa och välmående, och heja på när dina medarbetare testar nya vanor.

Varje dag publiceras dagens vana i bärkrafts händelseflöde på Facebook och Instagram! Genom att ladda upp en bild när du utför en vana under november månad 2023 är du med i utlottningen av en Jopo 24" cykel. Det du behöver göra förutom att publicera en bild på Facebook eller Instagram är att tagga @barkraft.ax och använd hashtaggen #nyvemberÅland.

Mål 1 hoppas att de som deltar i kampanjen hittar några nya favoritvanor som de tar med sig in december, januari, februari och bygger vidare på resten av livet!