Global klimatstrejk & karneval i Gretas anda

Personer på stan som manifesterar för klimatet

När denna klimastrejk äger rum så sker det samtidigt klimatstrejker kring hela vår planet under parollen #FridaysforFuture som Greta Thunberg startat.

Många är oroliga över vad som kommer att hända på vår jord i framtiden och speciellt den yngre generationen behöver få ta sin plats och göra sin röst hörd. Det är deras framtid vi håller i våra händer.

Vi i den nyskapade och sammansvetsade Klimatkarnevalsgruppen vill nu göra vår röst hörd för moder jord med hjälp av inspiration, sammanhållning och positivitet. Vi är allvarliga när det gäller klimatet och vi kommer att göra vårt yttersta för att skynda på omställningen.

Vi behöver däremot tänka om, vi behöver se glädjen i omställningen, skapa en positivitet för en bättre värld. Det kan inte bara var negativitet som genomsyrar klimatdebatten. Därför vill vi visa vägen till glädjen över att skapa en hållbar framtid för alla levande ting på denna jord.

Vi i klimatkarnevalsgruppen vill genom kreativitet, sång, dans, musik, rytmer visa att vår framtid på en hållbar jord inte på något vis kommer att vara dyster. Tvärtom kommer den att vara en plats av livsglädje, kreativitet och uttrycksformer som vi alla njuter och mår bra av.

Därför vill vi göra Åland Greta Again på det sätt som vi tycker att vår jord förtjänar med hjälp av en klimatkarneval.

Så ta ut några strejkkomptimmar, en strejkester (strejksemester) eller varför inte VAPa (vård av sjuk planet) och kom med oss i vår karneval för klimatet.

Vi träffas kl. 13:00 vid Miramarparken för att gå en marsch innan vi stannar på Självstyrelsegården ca kl. 13:30 och framåt.

Plakatverkstad sker tisdagen den 12 mars kl. 18:00-20:00 hos Ålands Natur och Miljö.

Plats: 

Mariehamn
15.3.2019 13:00 till 19:00

Här kan du lyssna på visionen: