Ann Nedergård ny målansvarig för mål 3 "God vattenkvalitet" | Bärkraft.ax
Bild på Ann Nedergård

Ann Nedergård ny målansvarig för mål 3 "God vattenkvalitet"

Utvecklings- och hållbarhetsrådet har utsett Ann Nedergård till målansvarig för strategiska utvecklingsmålet 3 "Allt vatten har god kvalitet". Till vardags är Ann projektledare vid Ålands Vatten där hon jobbar med vattenskydd och hållbarhetsfrågor. 

Vatten är centralt för allt liv, något vi har omkring oss varje dag och ofta något vi tar för givet. Vatten är Östersjön, diken, dammar, våtmarker och sjöar. Vatten är badvatten, bevattningsvatten, grundvatten, sjövatten och dricksvatten.

För att nå målet med vatten av god kvalitet har vi flera komplexa utmaningar att tampas med. Mycket har gjorts och mycket görs, men för att uppnå en god vattenkvalitet har vi en bra bit kvar. Som tur är, är vatten något som engagerar och intresserar många, inte minst ålänningar som alltid har vattnet nära. 

Uppdraget som målansvarig för målet om vattenkvalitet känns både roligt och spännande. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet ta mig an arbetet och jag hoppas att vi framöver ska få med fler som vill vara med och engagera sig för våra vatten, säger Ann.

Läs mer om arbetsgruppen för koordinering och rapportering och dess medlemmar här.

 

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.