Vilka blir Ålands nya landskapsarter? | Bärkraft.ax
Bild på flera av de olika arterna man kan rösta på

Vilka blir Ålands nya landskapsarter?

När Åland fyller 100 år utser vi fem nya landskapsarter i kategorierna: fjärilar, skalbaggar, groddjur, makrofyter och träd! (Vad är en makrofyt? Jo, det är en vattenväxt!) 

Alla som vill får vara med och rösta under maj månad. På biblioteken i alla kommuner runt om på Åland och på Ålands Natur och Miljös kansli finns valbås dit du kan gå och lära känna alla arterna och sedan fyller du i din favorit på valsedeln, precis som vid ett riktigt politiskt val! 

Bakom projektet står teamen kring bärkraft.ax mål 4 “Biologisk mångfald”, mål 2 “Tillit och delaktighet” och Ålands Natur & Miljö i samarbete med biblioteken och kommunerna. Petra Granholm, målansvarig för mål 4 "Biologisk mångfald" uppmanar alla att ta sig till biblioteket för att rösta. 

Genom den här övningen i både biologisk mångfald och demokrati vill vi sätta strålkastarljuset på varför variation i naturen behövs, och att det berikar oss själva att känna till den. Ge din röst, och du bidrar konkret till kunskap och demokrati!

Vill du veta mer om projektet och höra fakta om biologisk mångfald och de olika arterna innan du avlägger din röst så är du varmt välkommen på Café Planet på stadsbiblioteket den 5 maj kl 18.30. Du kan också läsa mer om projektet och arterna på Ålands Natur & Miljös hemsida.
 

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.