Vem nominerar du till EMBLA Nordic Food Awards i Reykjavik? | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Logo med text: Embla Nordic Food Awards 2019

Vem nominerar du till EMBLA Nordic Food Awards i Reykjavik?

Under mars månad har du möjlighet att nominera någon du lär och inspireras av, eller dig själv, i sju olika kategorier där nordisk mat är i fokus. EMBLA Nordic Food Awards hölls senast 2017 och då tog Åland hem en guldmedalj från finalen i Köpenhamn genom

Michael Björklund som utsågs till Nordisk Matkommunikatör 2017.

Med EMBLA vill vi skapa en starkare gemensam nordisk mat-identitet och matkultur samt öka intresset för nordisk mat utanför Norden.
Genom tävlingen sprider vi goda förebilder, kunskaper och inspiration – genom att nominera någon du inspireras och lär av delar du med dig av det goda!

Nominera dina kandidater på www.emblafoodaward.com senast 31 mars under följande sju kategorier:

Nordisk Råvaruproducent 2019 ges till en bonde, fiskare, jägare, odlare, bär- eller svampplockare eller liknande som skapar högkvalitativa råvaror med god smak och ursprung i Norden. (Råvaran skall ha skapats genom att producera, odla, föda upp, fånga eller plocka produkten).

Nordisk Matentreprenör 2019 ges till en person, verksamhet eller organisation som har utvecklat en ny metod med attraktionskraft och marknadspotential med tydligt nordiskt ursprung.

Nordisk Mathantverkare 2019 ges till en mathantverkare som har utvecklat en unik produkt som representerar en hög gastronomisk kvalitet och bygger på speciella nordiska råvaror och hantverks-traditioner.

Nordisk Matkommunikatör 2019 ges till en person, som via media eller annat koncept, inspirerar, sprider kunskap om råvaror, måltider och kulinariska traditioner från Norden.

Nordisk Mat till Många 2019 ges till en person, ett företag eller en organisation som har gjort en extraordinär insats för att främja matglädje, kvalitet och nordisk matkultur i offentliga måltider.

Nordisk Matdestination 2019 ges till en förening eller institution som samlat råvaruproducenter, restauranger och andra lokala aktörer för att lyfta en geografisk destination genom matkultur, samarbete och gemenskap.

Nordisk Mat till barn och unga 2019 ges till en person eller organisation som har utvecklat en idé eller ett koncept som märkbart bidrar till att utveckla kommande generationers kunskap om nordisk mat och matkultur.

Finalen hålls i månadsskiftet maj/juni i Reykjavik på Island. Där samlas finalister från hela Norden till nordisk final. I den åländska delfinalen måste det finnas minst 3 bidrag i respektive kategori för att kvalificera en representant till finalen i Reykjavik.

Om du har frågor kontakta gärna Mari Rosenqvist som koordinerar EMBLA Nordic Food Awards på Åland på uppdrag av Ålands Producentförbund.

Tel. 0457 595 7845

marirosenqvist@aland.net