Pressmeddelande 26.3.2019: AlandicaDebatt | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Arrangörer av AlandicaDebatt - Personer på bild

Pressmeddelande 26.3.2019: AlandicaDebatt

AlandicaDebatt arrangeras i år av landskapsregeringen i samarbete med nätverket bärkraft.ax och medaktörerna

AlandicaDebatt ska erbjuda en arena för samhällssamtalet på svenska i Finland där också medaktörerna i nätverket bärkraft.ax ser samarrangemanget av AlandicaDebatt som en god plattform för berättelsen om Åland som ett ambitiöst samhälle med en samhällssträvan i internationell framkant, där kunskapen om visionen Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar sprids.

AlandicaDebatt inleds söndagen den 9 juni med en folkfest på Självstyrelseplatsen framför Ålands lagting, en fest i hållbarhetens och demokratins tecken. Målet med dagen är att stärka förtroendet för demokratin och dess institutioner. Programmet riktar sig till alla på Åland, med särskilt fokus på våra ungdomar. På plats manifesteras hållbarheten i praktiken: schysst mat och aktiviteter som är bra för vår hälsa och vår miljö. Det blir också en mötesplats inför höstens val där våra politiker möter ungdomar och samtalar om de viktigaste ungdomsfrågorna just nu.

Programmet pågår mellan kl. 15.00-18.00. Därefter sker det traditionella självstyrelsefirandet vid Julius Sundbloms staty kl. 18.00.

Den 10.6 flyttar AlandicaDebatt in i kultur och kongresshuset som väntas fyllas av utställare och samhällsaktörer som arrangerar seminarier och debatter där en av dessa är bärkraftmötet (tidigare Forum för samhällsutveckling). AlandicaDebatt kommer gästas av tre nordiska ministrar, svenska nordiska samarbetsministern Ann Linde, hennes och Nina Fellmans kollega från Grönland Vittus Qujaukitsoq samt Färöarnas utrikesminister Poul Michelsen.

Som avslutning den 11 juni arrangeras en åländsk partiledardebatt som leds av medierna på Åland.

-Jag är mycket stolt över att Alandica debatt redan det andra året både utvecklas och utvidgas till tre dagar. Och det är väldigt roligt att nätverket Bärkraft med 40-talet medaktörer är med. Nu blir det både fördjupning och bredd på de goda samtalen, säger kansliminister Nina Fellman.

Allmänheten är välkomna gratis till AlandicaDebatt alla dagarna. För utställare och seminariearrangörer går anmälningstiden ut den 17 maj. Se alandicadebatt.ax

För ytterligare information kontakta kommunikationssmordnare Gunnar Westerholm tfn. 018-25 383, ledande hållbarhetslots Karin Rosenberg-Brunila tfn. 0457 350 05 86 eller ungdoms- och demokratisamordnare Håkan Strömmer tfn. 018-25 548