Ny ordförande i storföretagsgruppen | Bärkraft.ax

Ny ordförande i storföretagsgruppen

Tisdagen den 12 oktober sammanträdde nätverksgruppen för hållbara storföretag inom bärkraft.ax och under mötet valdes en ny ordförande för gruppen. Nätverksgruppen tillämpar delat ordförandeskap och mandatperioden är två år. Niklas Lampi, VD vid Mathias Eriksson och Mariehamns Parti, som tillträdde som ordförande hösten 2019 avgick och till ny ordförande valdes Caroline Lepistö, VD vid Ålandhotels.

”Nätverksgruppen för hållbara storföretag är ett strålande exempel på hur aktörer kan gå ihop i en gemensam insats för ett blomstrande samhälle – ju fler som jobbar mot ett unisont mål desto större påverkan. Jag är tacksam för chansen att genom ordförandeskapet få bidra i detta arbete och ser fram emot samarbetet inom nätverket”, säger Lepistö.

Anders Wiklund, VD vid Optinova, fortsätter som ordförande tillsammans med Lepistö.

”Superskoj att få in Caroline som ordförande tillsammans med mig. Hon representerar en bransch som är viktig i omställningen, och som dessutom haft det tufft men nu vädrar morgonluft igen. Hennes ledarskap, driv och stora intresse för Åland och människor passar väl in i nästa fas för storföretagsgruppen”, säger Wiklund.

Lampi fortsätter som aktiv part i nätverket, bland annat som drivande kraft inom storföretagens gemensamma klimatåtagande.

"Niklas har gjort ett fantastiskt arbete med nätverket, där vi med hjälp av honom inte bara tagit stora steg framåt mot ett Bärkraftigt Åland, utan även blivit mycket klokare inom hållbarhet, inte minst inom CO2-området med förbättrade samarbeten på Åland mellan storföretagen. Känns tryggt att vi fortsättningsvis får tillgång till honom inom nätverket", avslutar Wiklund.

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.