Marika Lindström ny ordförande för nätverksgruppen för hållbara storföretag | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Marika

Marika Lindström ny ordförande för nätverksgruppen för hållbara storföretag

Fredagen den 24 november sammanträdde nätverksgruppen för hållbara storföretag inom bärkraft.ax och under mötet valdes en ny ordförande för gruppen. Nätverksgruppen tillämpar delat ordförandeskap och mandatperioden är två år. Caroline Lepistö, VD vid Ålandhotels, som tillträdde som ordförande hösten 2021 avgick och till ny ordförande valdes Marika Lindström, personalchef vid Åland Post.

“Arbetet inom Hållbara Storföretagargruppen gagnar hela Åland. Näringslivet engagerar sig aktivt i hållbarhetsarbetet och lyfter frågor som är viktiga för det åländska hållbarhetsarbetet. Jag tackar för förtroendet och ser fram emot att fortsätta det meningsfulla och viktiga samarbetet med övriga storföretag i Bärkrafts regi.” säger Marika Lindström.

Johannes Dahlman, VD vid Dahlmans, fortsätter som ordförande tillsammans med Lindström. ”Samtidigt som jag tackar Caroline för ett gott samarbete och rolig tid tillsammans, tycker jag det är riktigt kul att Marika tar över ordförandeskapet. För att vi ska ha framgångsrika företag på Åland behövs ett välmående samhälle. Marika representerar ett centralt bolag på Åland och kommer med sin bakgrund, kunskap och redan sen tidigare visade engagemang bidra i högst aktuella frågor, som ett aktivt arbete för en välfungerande arbetsmarknad, ungas hälsa och utveckling och mycket mer.” säger Dahlman. 

Avslutningsvis ser Caroline Lepistö fram emot att vara en aktiv aktör inom nätverksgruppen för hållbara storföretag även i fortsättningen "Ordförandeskapet inom Nätverket för hållbara storföretag har inneburit en utökad kunskapsbank och ett större nätverk som redan har och som kommer att påverka både mitt personliga och företagets hållbarhetsarbete positivt. Jag ser fram emot att delta i kommande aktiviteter och hyser stor tilltro till att Marika tillsammans med Johannes kommer förvalta och lägga sin prägel på arbetet inom nätverket framgent".