Frimärken lyfter visionen om en hållbar framtid på Åland | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Frimärken

Frimärken lyfter visionen om en hållbar framtid på Åland

Den 22 september uppmärksammar medaktören Åland Post det åländska hållbarhets- och miljöarbetet som leds av nätverket bärkraft, det genom att ge ut två frimärken i ett miniark om 8 frimärken. Visionen om ett hållbart, bärkraftigt och blomstrande samhälle fungerade som inspiration för åländska grafiska formgivaren och frimärksdebutanten Elin Eriksson som skapat de två uppsättningarna personliga och hoppfulla frimärken.

Motiven på frimärkena visar Elin och hennes dotter vars ögon möts vid orden ”Avtryck som avgör – till nästa blomstertid”. Bakom Elins profilbild syns en knopp och hennes val idag påverkar blommans möjlighet att blomma i framtiden. Bakom dotters profilbild har blomman slagit ut i full blom.

"Det svåra var att hitta en ny ingång på temat och inte hamna i gamla klichéer kring framtid/miljö/gemenskap eftersom mycket redan har gjorts inom ämnet. Just då råkade jag vara föräldraledig med min 1-åriga dotter, så det kändes som en naturlig tolkning av ämnet; att tänka på nästa generation och hur världen kommer att se ut för dem. Jag fotograferade mig själv och min dotter i profil och lät våra blickar mötas på frimärkena. På frimärket med min profil ser man en knopp skymta i bakgrunden, och de val jag gör idag ger knoppen möjlighet att blomma i framtiden. Bakom min dotters profil ser vi hur blomman slagit ut i full blom. Jag vill att frimärkena ska kännas hoppfulla och ge en känsla av gemenskap och värme"

- Grafiska formgivaren Elin Eriksson om utmaningen av att tolka temat.

Bärkraft frimärkena lanseras den 22 september, mer information om lanseringen hos Åland Stamps.