Bärkraft-prisets finalister | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Berg och hav med texten bärkraft.ax

Bärkraft-prisets finalister

Med en kombination av engagemang och medvetna handlingar hos aktörer i samhällets alla sektorer, kommer vi steg för steg förverkliga visionen och uppnå utvecklingsmålen. Bärkraft-prisets syfte är att uppmärksamma människor och initiativ som framgångsrikt agerar goda exempel i förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan. Bärkraft-priset uppmärksammar personer, organisationer eller företag som agerar innovatörer, inspiratörer och ledare i förverkligandet av visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar”. De nominerade fokuserar på ett eller flera av målen i agendan och detta sker i ordinarie verksamhet eller vardag.

Priset delas ut i samband med Forum för samhällsutveckling IV, där deltagarna i dagsforumet röstar fram mottagaren av årets pris. 

Finaliser

Emmaus Returcafé / Måltidsekolog Oscar Lindholm

Platsen och måltiden som inspirerar människor till klimatsmarta matval

Ett brett arbete som berör alla av utvecklings- och hållbarhetsmålen på ett sätt eller annat, från arbetsträning eller klimatsmart mat delvis tillagad på svinnråvaror.

Inspiratör Giséla Linde

Genom livsenergi och nyfikenhet ett föredöme för hur människan ges utrymme i processen mot hållbarhet

Giséla introducerar nya tankesätt för att göra den gemensamma hållbarhetsresan energigivande och låter allt hon gör genomsyras av de egna budskapen.

Landström för Rosella / Ulf Hagström, teknisk direktör Viking Line

Ett gott samarbete för minskade utsläpp och god arbetsmiljö

En konkret åtgärd med stor påverkan som visar vägen för att stegvis ersätta fossila bränslen med förnyelsebara resurser.