Alla kan blomstra på fredens öar – ny rapport till FN | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

VR

Alla kan blomstra på fredens öar – ny rapport till FN

Landskapsregeringen har idag (30 maj 2024) beslutat att lämna in rapporten ”Alla kan blomstra på fredens öar” till FN. Rapporten är en så kallad ”frivillig granskning” inom ramen för Agenda 2030 och de sjutton hållbarhetsmålen för världen.

FN:s medlemsstater, regioner, städer och autonomier kan lämna in frivilliga granskningar inför högnivåmötet för Agenda 2030, som hålls varje år i juli i FN-högkvarteret i New York. Finland har lämnat två frivilliga granskningar, 2016 och 2020, och avser lämna sin tredje 2025.

"Ålands rapport till FN är ett levande exempel på ”Tänk globalt – handla lokalt”. Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda är ett nytt Ålandsexempel där vi kan visa världen hur vi jobbar metodiskt och strukturellt med hållbarhetsfrågor" säger lantråd Katrin Sjögren.

"Genom att delta i den här frivilliga granskningen delar vi med oss våra erfarenheter hur Åland arbetar med Agenda 2030. Vi delger andra våra framgångar och utmaningar, vilket är en viktig del i vårt åtagande att arbeta mot en hållbar framtid tillsammans lokalt och globalt" säger vicelantråd Annika Hambrudd.

"Vi har i internationella sammanhang fått förfrågningar om Åland kunde tänka sig att genomföra en frivillig granskning. Utöver att vi i rapporten delar med oss av ”alla kan blomstra”-idén och våra erfarenheter från de senaste åtta åren har vi själva fått värdefulla lärdomar under framtagandet av rapporten" säger utvecklings- och hållbarhetsrådets huvudsekreterare Micke Larsson.

› Läs rapporten här