Den åländska ungdomsrörelsen startas med ett klimatläger | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Blommor i dovt solljus

Den åländska ungdomsrörelsen startas med ett klimatläger

I augusti 2018 var Åland skådeplats för det allra första ungdomstoppmötet i Norden och Östersjöregionen. Här samlades över 100 deltagare för att diskutera vad som behöver göras för att förverkliga FN:s Agenda 2030. Rörelsen kallas ReGeneration 2030 vilken nu inspirerar unga på Åland att starta en lokal rörelse. Första aktiviteten: Ett klimatläger.

Greta Thunberg har blivit en världskändis och strejkar varje fredag utanför den 18 januari 2019 svenska riksdagen. Vissa bombar företag på sociala medier. Andra försöker förändra sina egna livsstilar. Så vad kan vi göra på Åland?

Så lyder inledningstexten för inbjudan till klimatlägret som äger rum på Kumlinge skola den 8–10 februari. Alla åländska ungdomar mellan 13–18 år bjuds in att delta (kostnadsfritt) för att lära sig mer om klimatfrågan, diskutera den och komma fram till lösningar. På lägret medverkar fyra experter från både fasta Finland och Sverige.

Som arrangörer bakom lägret står SKUNK, Rädda Barnen och Ålands Natur & Miljö, de tre organisationer som var med att kickstarta ReGeneration 2030. De vill alla som medaktörer i nätverket bärkraft.ax bidra till att unga får möjligheter att förändra det åländska samhället. Lägret stöds också av Ålands landskapsregering, ABF-Åland och integrationsprojektet En säker hamn.

Läs mer om lägret