Lunchseminarium med Jonas Ahlskog, Fakta för bra beslut | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

KUT
Välkomna på KUT Lunchseminarum!

Lunchseminarium med Jonas Ahlskog, Fakta för bra beslut

Behövs fakta i politiken och i beslutsfattande? Vad för sorts fakta behövs för goda beslut? Har beslutsfattarna tillgång till de fakta de behöver? Räcker det med fakta för bra beslut?

Under supervalåret 2023 vill KUT-nätverket i en serie evenemang lyfta frågor kring kunskap inom beslutsfattande. Alla är välkomna och vi riktar oss särskilt till dig som redan är invald beslutsfattare eller som funderar att ställa upp i val i år. Vi tror även det kan vara intressant för dig som jobbar med fakta-/kunskapsunderlag för beslutsfattare.

Först ut är filosof och historiker Jonas Ahlskog, docent från Åbo Akademi. Jonas intresserar sig för bildning, kunskap, minne och förståelse i olika former och fungerar som ledare för projektet Bildningskraft vid Svenska folkskolans vänner. Tidigare har han även varit verksamhetsledare för Folkets bildningsförbund och forskat i minoritetsstudier och studier av politiska och ideologiska rörelser.

Lunchseminariet är kostnadsfritt. Du kan komma spontant, men förhandsanmäl dig gärna på info@asub.ax senast den 3.2. Det finns möjlighet att köpa lunch i restaurangen. Eftersom det kan vara köer, kom gärna i god tid.

 

Kontakt: Petra Granholm petra@peace.ax, Tove Fagerström tove.fagerstrom@asub.ax

I KUT, nätverket för hållbar kunskapsutveckling på Åland, ingår Ålands fredsinstitut, ÅSUB, Högskolan på Åland och Ålands sjöfartsmuseum, Ålands landskapsregering, lotsfunktionen i nätverket bärkraft.ax och Centralbiblioteket på Åland. Nätverket har som mål att skapa intresse och förståelse i samhället om fakta, kunskap och forskning samt att främja forskningens ställning på Åland

Plats: 

Hotell Arkipelag, Kaptenssalen
7.2.2023 12:00 till 13:00