Vi kan om vi vill! Föreläsning med Ambjörn Lätt från IVL | Bärkraft.ax

Vi kan om vi vill! Föreläsning med Ambjörn Lätt från IVL

Nätverkets medaktörer Ålands Landskapsregering, Mise, Städa Åland och Mariehamns församling välkomnar er på en lunchföreläsning i St. Görans församlingshem med projektledare Linda Eriksson från Ålands Natur och Miljö samt Ambjörn Lätt från IVL Svenska Miljöinstitutet.

Linda berättar kort om Ålands Natur & Miljös projekt Städa Åland och Ambjörn Lätt från IVL håller en föreläsning om hur vi kan skapa en hållbar plastanvändning.

Föreläsningen grundar sig på en utredning gjord på uppdrag av IVL. Genom utredningen hoppas man kunna öka kunskapen om och på en vetenskaplig grund identifiera de miljöproblem som uppstår på grund av produktion och användning av plast, plastens tillsatser och de konsekvenser som uppstår i avfallshantering och materialåtervinning, samt de miljöproblem som orsakas av ökande mängder plastavfall och mikroplast som hamnar i hav och sjöar.

Lunch serveras mellan 10:30-12:00 Jordärtskockssoppa 5€, bacon som tillval.

Föreläsning kl 11:00-12:00.

Reservera din plats till info@mise.ax senast 19 november. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

Läs mer om Europa minskar avfallet här!

Plats: 

St Görans församlingshem
22.11.2019 10:30 till 12:00

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.