Map my day - för tillgängligheten i centrum | Bärkraft.ax
Eventrubrik, datum och en karta över Mariehamn

Map my day - för tillgängligheten i centrum

För ett tillgängligt Mariehamn

Var med och gör Mariehamns centrum ännu mer lätttillgängligt för alla på hjul (rullstolar, barnvagnar, rullatorer med mera). Map my Day (#travelable) är ett globalt och socialt event för ökad tillgänglighet. Via en digital och interaktiv karta som alla kan uppdatera via sin mobil/tablet/desktop uppmanar vi allmänheten att delta en stund mellan kl 10-13 lördag 26 oktober och uppdatera information om tillgängligheten i centrum.

Fredagen den 25 oktober inleder vi med en inspirationsföresläsning med Thomas Fogdö på Mariehamns stadsbliotek kl 16.00. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla i mån av plats. Ingen föranmälan krävs.

Lördagen den 26 oktober samlas vi på Nygatan 6 (City Mariehamn/Ålands Näringsliv) för en kort genomgång. Sedan ger vi oss tillsammans ut i city och “mappar upp” den digitala kartan. Under dagen använder vi den internationella hashtaggen #travelable Det blir fika till alla som deltar!

Syftet är att göra Mariehamns centrum mer tillgängligt för alla rullstolsburna. Map my Day-konceptet och kartan är välkänt utomlands och en viktig informationskälla för många som planerar sina resor.

Arrangör: City Mariehamn i samarbete med Mariehamns stad, Ålands Handikappförbund och nätverket bärkraft.ax 

Plats: 

Mariehamn
25.10.2019 16:00 till 26.10.2019 13:00

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.