Informationstillfälle om projektet Rent vatten 2030 | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

under vattnet

Informationstillfälle om projektet Rent vatten 2030

Ålands landskapsregering har nyligen inlett ett projekt med namnet ”Rent vatten 2030” med målsättningen att förbättra vattenkvaliteten i de åländska sjöar och havsvikar genom konkreta åtgärder. Dricksvattentäkterna Markusbölefjärden och Långsjön är prioriterade sjöar och de kommer därmed att inleda arbete där.

För att informera om projektet bjuder landskapsregeringen in till ett informationstillfälle. På mötet kommer de att berätta om projektet i stort och nuläget. Ålands vatten Ab kommer att berätta om de vattenförbättrande åtgärder som de har gjort i Markusbölefjärden och Långsjön.

Efter presentationen tas frågor och tankar kring projektet emot samt vad man kan göra för att förbättra vattenkvaliteten.

Alla intresserade är välkomna! 

Anmälan: Anmälan görs till projektledare Caroline Karlsson vid landskapsregeringens miljöbyrå, caroline.karlsson@regeringen.ax, senast torsdagen 5.10.2023.
Tid och plats: Onsdagen den 11 oktober 2023 kl.19:00, Ålands folkhögskola (nya skolan, samlingssalen), Folkhögskolevägen 41 i Pålsböle, Finström

Plats: 

Ålands folkhögskola, Folkhögskolevägen 41, Pålsböle, Finström
11.10.2023 19:00 till 21:00