Hur kan Ålands näringsliv driva på för klimatomställning? | Bärkraft.ax

Hur kan Ålands näringsliv driva på för klimatomställning?

Inbjudan seminarium

Åland har tillsammans med sina nordiska grannar enats om att arbeta för att regionen ska bli världens mest hållbara. Det innefattar att arbeta för koldioxidneutralitet och en hållbar cirkulär ekonomi.

Välkommen till en inspirationseftermiddag då vi undersöker: Vad kan det åländska näringslivet göra för att visionen ska bli verklighet? Hur är samspelet mellan företag och politiker?

På programmet:

Företagarinitativ: Hagainitiativets generalsekretare Nina Ekelund och organisationens samordnare Ulrika Erkenborn Rugumayo berättar hur svenska företag arbetar tillsammans för att minska utsläpp och lyfta klimatfrågan.

Politiskt agenda: Ålands utvecklings- och hållbarhetsminister Alfons Röblom berättar om hur de arbetar mot visionen och för att involvera näringslivet. 

Samtal om klimatomställningen och samarbete Näringsliv och politik: Företagare från nätverksgruppen för hållbara storföretag, Dan-Mikael Granlund, Granlunda gård och Granlunda Environment, Nina Ekelund Hagainitativet (Sverige) och Alfons Röblom från Ålands landskapsregering.

Tid och plats:

15 januari 14:30-17:30 (mingel från 16:30) Alandica

Evenemanget är gratis men vi önskar din anmälan senast 8 januari till louise.hertzberg@nordicwelfare.org  Vi bjuder på the/kaffe och tilltugg. OBS! att det går bra att titta in på delar av seminariet om du har svårt att vara med på hela.

Arrangörer: Nordiska ministerrådet, Hagainiativet, Nordens institut på Åland

Plats: 

Alandica Kultur & Kongress
15.1.2020 14:30 till 17:30

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.