Frukostträff: Ungdomsengagemang | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Frukostträff

Frukostträff: Ungdomsengagemang

Välkommen på frukostträff tillsammans med civilsamhällets nätverksgrupp, en möjlighet att inom lättsamma former nätverka och ta del av lokala exempel med koppling till förverkligandet av Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda.

Det har önskats ett helhetsgrepp och struktur att jobba med ungdomar och engagera dem i samhällsfrågor. Civilsamhällets nätverksgrupp bjuder in till vidare diskussion i frågan. Som en idé under utveckling har Lotsfunktionen inom nätverket bärkraft, Rädda Barnen på Åland och Funktionsrätt Åland diskuterat kring potentialen för ett gemensamt ungdomsråd för tredje sektorn.

Att ha ett råd för ungdomar inom tredje sektorn kan skapa engagemang och samarbete över föreningsgränserna. Samtidigt kan det potentiellt lösa problematiken som många föreningar har: att rekrytera unga medlemmar och göra ungdomar hörda.

Karin Rosenberg-Brunila, Jonna Varsa och Cecilia Lund presenterar idén om ett tvärsektoriellt ungdomsråd följt av gemensam diskussion.

Kom med, diskutera, tyck till, och samverka för ett vidare samarbete inom civilsamhället och ungdomsengagemanget.

Tid & plats: Torsdag den 15 februari kl 08:00-09:30. Folkhälsans allaktivitetshus (matsalen) på Skeppargatan 11 i Mariehamn
Anmälan: Anmälan är stängd.
Målgrupp: Frukosten är öppen för styrelse, aktiva medlemmar och personal i föreningar som är medaktörer i nätverket bärkraft.ax samt de som är intresserade att ansluta sig.

Vi bjuder på kaffe/te och lättare tilltugg! Ange eventuella allergier i anmälan.

Plats: 

Folkhälsans Allaktivitetshus, Skeppargatan 11, 22100 Mariehamn
15.2.2024 08:00 till 09:30