Hållbarhetsredovisning | Bärkraft.ax
Hav, skog och fåglar i skymningsfärger

Hållbarhetsredovisning

För att kunna ge svar på om produktionen sker inom ramen för de fyra hållbarhetsprinciperna eller tar steg för att flytta in produktionen av varor och tjänster inom dessa ramar bör de producerande aktörerna, oavsett om det är företag, föreningar, myndigheter eller andra som organiserar produktion, göra hållbarhetsredovisningar, införa certifieringar eller det som är relevant för branschen och sektorn.

En mängd företag och offentliga aktörer har gått en kurs i grunderna för att hållbarhetsredovisa enligt Global Reporting Initiative (GRI). Dessa är:

Viking Line, Åland Post Ab, Eriksson Capital, Ålands Landskapsregering, ÅSUB, Ålandsbanken, PAF, Landskapets Fastighetsverk, Ab Lantbruk, ÅDA, Ålands Vatten, Ålands Gymnasium, ÅCA, Ålands Ömsesidiga, Ålcom, Ålands hälso- och sjukvård, Transmar/Renhållningen, Wiklöf Holding, MP/Mathias Eriksson, Hotell Arkipelag, Inficon, Optinova, Högskolan på Åland, Mariehamns Energi, Ålands Elandelslag och Crosskey.

Medverkan i kursen har lett till allt från GRI-inspirerade redovisningar till mer grundläggande hållbarhetsrapporteringar. Se exempel här.

Nästa kurs startar 29 oktober 2021 i Ålands Näringslivs regi. Kursledare är Lotta Nummelin, VD vid Östersjöfonden. 

Läs mer och anmäl dig på Ålands Näringslivs webbplats.

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.