Nätverket bärkraft.ax söker en vikarierande ledande hållbarhetslots | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Lots

Nätverket bärkraft.ax söker en vikarierande ledande hållbarhetslots

Nätverket bärkraft.ax är navet för samordningen av arbetet med att förverkliga Utvecklings- och hållbarhetsagenda för Åland. Bärkraft.ax är öppet för deltagande av aktörer i alla samhällssektorer och alla människor som aktivt vill bidra till ett bärkraftigt och hållbart Åland.

Inom nätverket finns föreningen bärkraft.ax Åland r.f. Föreningens syfte är att främja en hållbar och bärkraftig utveckling på Åland. Föreningen ska genom sin verksamhet bidra med inspiration, samordning, råd i arbetsmetoder, utvecklande och förvaltning av engagemang, kompetensutveckling och konkreta verktyg för förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan. Föreningen har två anställda.

Vill du vara en central person i det åländska samhällsgemensamma utvecklings- och hållbarhetsarbetet? I så fall är vi nyfikna på dig!

Om tjänsten

Den ledande hållbarhetslotsen har en central roll i utvecklings- och hållbarhetsarbetet och är ett samhälleligt stöd i förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan. Ledande hållbarhetslotsen samarbetar tätt med en kollega och föreningens styrelse samt agerar arbetsledare för kontoret och styrelsens förlängda arm.

Ledande hållbarhetslotsen arbetar utgående från strategi, handlingsplan och verksamhetsplan upprättade av styrelse och medlemmar. Föreningens ledord är Tillförlitlig, Brobyggare, Möjliggörare och Anpassningsbar. Ledorden beskriver föreningens mission och föreningens roll i nätverket. Ledande hållbarhetslotsen ansvarar även för löpande föreningsadministration och ekonomi.

Din profil

Som ledande hållbarhetslots ser du värdet i långsiktigt arbete, samt har kunskaper för att ta långsiktighet och strategi till konkret handling och agerande. Du kommer att planera, samordna, driva och utvärdera aktiviteter, vilket förutsätter att du behärskar projektplanering och har goda kunskaper inom hållbar utveckling. Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift.

Du trivs med att utföra varierande uppdrag som uppkommer genom samverkan med andra. Du är dock i hög grad självgående och kan leda och koordinera samarbeten. Du har förmåga att skapa relationer och kan skapa en bra balans mellan att vara diplomatisk och att kunna ställa krav.

Arbetsspråket är svenska.

Du har relevant utbildning och erfarenhet i förhållande till beskrivningen ovan. Kunskap om åländska förhållanden och etablerat kontaktnät inom samhällets olika sektorer är meriterande.

Ledande hållbarhetslotsen är placerad i Mariehamn.

Arbetet börjar i augusti eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är 100 % av heltid, deltid kan diskuteras.

Arbetets varaktighet: Vikariatet beräknas pågå 6 månader med möjlighet till förlängning.
Arbetstid: dagtid (flex). Kräver stundvis arbete under kvällar och helger.
Lön: enligt överenskommelse. Löneanspråk lämnas in tillsammans med ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan och CV som skickas till karin.rosenberg-brunila@barkraft.ax senast 7 juli.

Kontakt:
Ledande hållbarhetslots Karin Rosenberg-Brunila
karin.rosenberg-brunila@barkraft.ax
+3584573500586