Nätverket bärkraft.ax söker en vikarierande ledande hållbarhetslots | Bärkraft.ax

Nätverket bärkraft.ax söker en vikarierande ledande hållbarhetslots

Nätverket bärkraft.ax är navet för samordningen av arbetet med att förverkliga utvecklings- och hållbarhetsagendan. Realiseringen av visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar” samt de sju strategiska utvecklingsmålen i utvecklings- och hållbarhetsagendan möjliggörs med gemensam handlingskraft. Med en kombination av engagemang och medvetna handlingar hos aktörer i samhällets alla sektorer, kommer visionen steg för steg förverkligas och därmed uppnås utvecklingsmålen.

Vill du vara en central person i det åländska samhällsgemensamma utvecklings- och hållbarhetsarbetet? I så fall är vi nyfikna på dig!

Om tjänsten

Föräldraledighetsvikariatet som ledande hållbarhetslots innebär att du har en central roll i utvecklings- och hållbarhetsarbetet. Uppdragets huvudsyfte är stötta organisationer i deras strävan att bidra till förverkligandet av de sju strategiska utvecklings- och hållbarhetsmålen. Ledande hållbarhetslotsen samarbetar tätt med en kollega som fokuserar på lotsstöd för privatpersoner. Med utvecklings-och hållbarhetsagendan som utgångspunkt och sitt främsta verktyg skapas stora möjligheter för innovation och kreativitet. Den ledande hållbarhetslotsen lyfter fram alla typer av hållbarhetsfrågor för att bidra till att kunskap och vilja att prioritera hållbarhet finns hos privata, offentliga och tredje sektorns aktörer.

I rollen om ledande hållbarhetslots ingår bland annat att:

  • Agera som rådgivande, stöttande och utbildande kraft till organisationer (till exempel företag, kommuner, myndigheter och föreningar)
  • Strategisk drivkraft av befintliga nätverksgrupper
  • Strategisk drivkraft av sektorsprocesser

Din profil
Som hållbarhetslots ser du värdet i långsiktigt och strategiskt arbete och har kunskapen att omsätta långsiktighet och strategi till konkret handling och agerande. Du kommer att stötta och driva nätverkets arbete som riktas mot alla typer av organisationer med olika typer av väsentliga hållbarhetsfrågor i kärnan av verksamheten, vilket förutsätter att du har gedigen och bred kunskap om hållbar utveckling. Du är van vid att ta initiativ och fokuserar på resultat samt avslutar de projekt som du påbörjar och leder.

Arbetsspråket är svenska, men vi utgår från att du också behärskar att utföra omvärldsbevakning på engelska. Grundläggande datorvana och god kommunikativ förmåga i tal och skrift krävs. Du har relevant utbildning och erfarenhet i förhållande till beskrivningen ovan.

Ledande hållbarhetslotsen är placerad i Mariehamn och uppdraget innefattar uppsökande verksamhet runt om på hela Åland.

Tjänsten är en heltidstjänst och tillsätts från den 28.9.2020, eller enligt överenskommelse, till den 1.4.2021, med möjlighet till förlängning.

För frågor, kontakta:

Ordförande Lotta Nummelin, lotta.nummelin@ostersjofonden.org eller +18 15 270
Ledande hållbarhetslots Karin Rosenberg-Brunila, karin.rosenberg-brunila@barkraft.ax eller +358 457 3500 586

Skicka in din ansökan med löneanspråk och CV till e-post info@barkraft.ax senast fredag 4 september.

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.