Zero waste - minska matsvinnet | Bärkraft.ax

Zero waste - minska matsvinnet

Välkommen på en inspirerande föreläsning med Peter Streijffert, mannen som odlar ekologiskt, lagar mat, ofta vegetariskt, är vinkunnig och skriver böcker om omnämnda. Ibland spelar han även ukulele om andan faller på.

Föreläsningen vänder sig till alla som känner att att de vill laga bättre, billigare och godare mat – samtidigt som de bidrar till att minska matsvinnet. Peter Streijffert har gjort det till sin mission att förändra det ytterst destruktiva beteendet bland annat via bloggen Matduell där han duellerade med färdigmatsjätten Findus – och vann! Den utmaningen blev också en bok, ”Matduellen”.

Peter har agerat för vad han kallar en ”revolution i köket” i olika medier; tidningar, radio och tv. 2014 drev han Peters Ekologiska Matcafé i Nynäshamn som var sensationellt på flera sätt. Främst kanske för att caféet inte producerade några som helst sopor. Den helt vegetariska menyn som till stor del bestod av skörd från egna odlingar, samt från lokala odlarvänner, lämnade inget i sophinken utan endast till kompost och återvinning. Peter driver hemsidan och företaget Smakbalans.

Lämna ditt matsvinnstips och var med om en utlottning av boken Matduellen under kvällen.

Arrangörer: Ålands Landskapsregering i samarbete med Mise och Ålands Yrkesgymnasium.

Plats: 

Ålands hotell- och restaurangskola
5.12.2019 18:30 till 20:00

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.