ReGeneration Week 2021 | Bärkraft.ax

ReGeneration Week 2021

Delta på ReGeneration Week och bidra till en hållbar framtid! ReGeneration Week 2021 är ett årligt evenemang av ungdomsrörelsen ReGeneration 2030 och kommer i år att ske i Mariehamn på Åland och digitalt. Temat för ReGeneration Week 2021 är "ReThinking the System", vilket belyser vikten av en hållbar omställning efter pandemin. ReGeneration Week bygger på "Anatomy of Action", ett intiativ från FN:s miljöprogram, som  definerar hållbara vardagsval som varje person kan ta för att bidra till en hållbar värld. Anatomy of Action består av fem olika teman, vilka är FOOD, STUFF, MOVE, MONEY och FUN.

När? 
28-31 augusti 

För vem? 
Främsta målgruppen är ungdomar mellan 15 och 29 år från Norden och Östersjöregionen. Men deltagare i alla åldrar och nationaliteter är välkomna. 

Vad händer? 
Under ReGeneration Week kommer olika talare att hålla i workshops och interaktiva föreläsningar på dessa teman, och de lärdomar som du får med dig från dessa kommer sedan att diskuteras med andra deltagre, och slutligen mynna ut i en deklaration som kommer att räckas över till beslutsfattare. Några av de talare som kommer att delta på ReGeneration Week är Fairtrade, Nordic Innovation och Greenpeace.  Om du är ung, intresserad av hållbarhet, globala frågor och vill träffa likasinnade för att diskutera och föreslå lösningar för en hållbar framtid - då är detta eventet för dig!

Programpunkterna nedan är öppna för allmänheten

Måndag: 
20.00.21.30 Gala på Alandica – paljetter, party och allvar. Galan firar arbetet som gjorts under veckan och blickar framåt. Den deklaration som tagits fram överräcks till EU:s kommissionär för hav och fiske, Virginijus Sinkevičius. Under kvällen spelar en orkester ledd av Jesajah Mårskog. Galan kan även följas på Yle aarena. 

ReGeneration har reserverat ett antal platser för nätverkets medaktörer, först till kvarn gäller. För medverkan vid dialogmötena eller galan krävs anmälan. Anmäl er genom att skicka e-post till Ella Turta, ella@regeneration2030.org senast den 26 augusti!

Tisdag: 
Samtliga föreläsningar samt panelsamtal är möjliga att delta vid digitalt eller på plats i Alandica, se tisdagens program här (scrolla neråt för att komma till tisdagen). Exempel på presentationer är Eco emotions, Flexens och Smart Energy och Ålands Natur & Miljös kemikaliekoll. 

Till tisdagens program krävs ingen anmälan för att delta på plats (dock begränsat antal platser), vill du delta digitalt via plattformen Coeo, anmäl dig här: https://regenerationweek.coeo.events. Skapa ett konto och anmäl dig till utvalda delar. 

Kontakt: 
Vid frågor om ReGeneration Week, kontakta ella@regeneration2030.org

Arrangörer är stiftelsen ReGeneration 2030 i samarbete med Ålands landskapsregering och är en del av firandet av Åland 100. 

Plats: 

Åland
28.8.2021 (All day) till 31.8.2021 (All day)

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.