Bärkraft-priset | Bärkraft.ax
Glada mottagare av bärkraftpriset poserar med priset och blommor

Bärkraft-priset

Förverkligandet av visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar” samt de sju strategiska utvecklingsmålen möjliggörs med gemensam handlingskraft. Med en kombination av engagemang och medvetna handlingar hos aktörer i samhällets alla sektorer, kommer vi steg för steg förverkliga visionen och uppnå utvecklingsmålen. Bärkraft-prisets syfte är att uppmärksamma människor och initiativ som framgångsrikt förmedlar och/eller agerar goda exempel i förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan. Bärkraft-priset uppmärksammar personer, organisationer eller företag som agerar innovatörer, inspiratörer och ledare i förverkligandet av visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar”. De/den nominerade fokuserar på ett eller flera av målen i agendan och detta sker i ordinarie verksamhet eller vardag.

Finalister 2019

Christian Pleijel, programdirektör KTH

En driven ambassadör för sin hemkommun, Kökar. Pleijel har genom sitt omfattande arbete bland annat drivit igenom att Kökar blivit en av de 26 ledande europeiska öar i att bli fossilfria genom EU projektet Clean Energy for EU Islands.

Ålands Natur & Miljö, förening

Som Ålands största folkrörelse har föreningen lyckats inspirera många med sitt engagemang genom folkbildning, naturglädje och samhällspåverkan.
Ett gott exempel är deras lansering av ”Åland 2030 för fulla segel” där de visar hur de aktivt arbetar med en strategisk hållbarhetsvision.

Granlunda Gård, verksamhet

Nyligen Green Key certifierade, arbetar de med ett starkt miljötänk men även med socialhållbarhet. Bland annat engagerar de ungdomar, ordnar olika aktiviteter samt har ett möbelsnickeri med fokus på återbrukat trä.

Vinnaren utsågs av deltagarna i Bärkraftmötet den 10 juni i en öppen omröstning.

Mottagaren av 2019 års bärkraft-pris blev:

Ålands Natur & Miljö

Mottagaren av 2018 års bärkraft-pris blev:

Emmaus Returcafé / Måltidsekolog Oscar Lindholm

Bild: Emmaus Åland

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.