Blomstra i Vakna med Steel | Bärkraft.ax
Röd äldre radio med färgstänk

Blomstra i Vakna med Steel

Tredje torsdagen varje månad gästar bärkraft.ax Steel FM:s morgonprogram "Vakna med Steel". Gästerna i studion är privatpersoner, medaktörer, företagare eller andra aktörer som i stort och smått är med och förverkligar visionen "Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar" och de sju utvecklingsmålen. 

Nätverket bärkraft.ax, agendan och hållbarhetslotsarna

Först ut i januari var nätverkets hållbarhetslotsar Karin Rosenberg-Brunila och Sofia Enholm som berättar om sina uppdrag som lotsar, om nätverket, visionen och målen i utvecklings- och hållbarhetsagendan. De får också frågan om de lever som de lär?

Lyssna här på Karin och Sofia! 

Aino och Effie hjälper nyinflyttade att lära känna det åländska samhället

I februari gästade Aino Waller och Effie Pla studion för att berätta om sitt uppdrag som samhälls- och hälsokommunikatörer. Med sig hade de Dan Sundqvist, projektledare för En säker hamn. 

Aino och Effie är två av flera kommunikatörer som på sina modersmål ska hjälpa nyinflyttade ålänningar att lära känna det åländska samhället. Ett gott exempel på hur man jobbar för att alla kan blomstra och förverkligandet av mål 2: "Alla känner tillit och har verkliga möjligheter att vara delaktiga i samhället." 

Hör dem berätta mer i podden, samt om det är lätt att lära känna folk när man flyttar till Åland?

Lyssna här på Aino, Effie och Dan!

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.