Blomstra i Vakna med Steel | Bärkraft.ax
Röd äldre radio med färgstänk

Blomstra i Vakna med Steel

Tredje torsdagen varje månad gästar bärkraft.ax Steel FM:s morgonprogram "Vakna med Steel". Gästerna i studion är privatpersoner, medaktörer, företagare eller andra aktörer som i stort och smått är med och förverkligar visionen "Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar" och de sju utvecklingsmålen. 

Tanja, Noel och Jiasha från Rädda Barnen berättar om projektet #prataomporr 

Tanja Rönnberg, ansvarig för Barnens Internet och barnkonventionspiloterna Noel Grönlund och Jiasha Karlsson gästade Vakna med Steel för att prata om porrens inverkan på barn och unga. Med projektet vill man engagera vuxna att prata med barn om vad det finns på nätet, koppling mellan våld och porr och hur barn kan ha det bra/skyddas online. 

Lyssna här på Tanja, Noel och Jiasha!
Läs mer om projektet på Rädda Barnens hemsida.

Niklas och Daniela ser stora fördelar när företag utbyter kunskap och idéer 

Niklas Lampi, VD för Mathias Eriksson och Mariehamns parti och Daniela Johannson, vice VD för PAF är båda ordföranden i nätverksgruppen för hållbara storföretag inom nätverket bärkraft.ax. I maj gästade de SteelFm-studion för att berätta vad storföretagsgruppen gör och vilka fördelar det finns för företag att jobba med hållbarhet idag. 

Lyssna här på Niklas och Daniela!

Jeanette och Gunilla snackar om privatekonomi och skåprensning 

Specialavsnitt i corona-tider. Jeanette Gunnars från Ålands Marthadistrikt rf och Gunilla Holmberg, ekonomirådgivare på Folkhälsan på Åland gästade studion för att ge tips & råd hur vi kan tänka kring handling, matlagning och privatekonomi nu när vardagen ser annorlunda ut för många av oss. 

Varför är rutiner så viktigt? Varför ska man inte handla hungrig? Vågar man ringa banken?

Lyssna här på Jeanette och Gunilla!

Anna och Andreas bygger energieffektivt hus i Hammarland

I april fick Steel FM:s studio besök av Anna och Andreas Häger. Paret Häger bygger ett energieffektivt hus i Hammrland, hör dem berätta om processen. Är det dyrare? Vilka är de största utmaningarna? Och till sist. vad innebär det att blomstra? 

Lyssna här på Anna och Andreas!

Aino och Effie hjälper nyinflyttade att lära känna det åländska samhället

I februari gästade Aino Waller och Effie Pla studion för att berätta om sitt uppdrag som samhälls- och hälsokommunikatörer. Med sig hade de Dan Sundqvist, projektledare för En säker hamn. 

Aino och Effie är två av flera kommunikatörer som på sina modersmål ska hjälpa nyinflyttade ålänningar att lära känna det åländska samhället. Ett gott exempel på hur man jobbar för att alla kan blomstra och förverkligandet av mål 2: "Alla känner tillit och har verkliga möjligheter att vara delaktiga i samhället." 

Hör dem berätta mer i podden, samt om det är lätt att lära känna folk när man flyttar till Åland?

Lyssna här på Aino, Effie och Dan!

Nätverket bärkraft.ax, agendan och hållbarhetslotsarna

Först ut i januari var nätverkets hållbarhetslotsar Karin Rosenberg-Brunila och Sofia Enholm som berättar om sina uppdrag som lotsar, om nätverket, visionen och målen i utvecklings- och hållbarhetsagendan. De får också frågan om de lever som de lär?

Lyssna här på Karin och Sofia! 

 

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.