Bärkraftdagen | Bärkraft.ax
Prisutdelning, frågesport och underhållning.

Bärkraftdagen

Den årliga Bärkraftdagen är ett folkligt evenemang som gör det enkelt för alla att vara med på ”bärkraftresan” – som på sikt tar oss mot Ålands vision ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar”. För tillsammans gör vi skillnad, redan idag. 

Bärkraftdagen befäster att bärkraftresan är en gräsrotsprocess, och att alla på Åland är viktiga. En dag då vi odlar vår gemensamma förståelse för vad samhället är och att vi alla utgör samhället. Bärkraftdagen ger möjlighet till aktiviteter runt om på Åland. Det kan handla om en skräpplockarpromenad med familjen eller kollegorna, en föreläsning i din förening, ett fikasamtal i trädgården, ett reflekterande yogapass eller temadag med klassen.   

Bärkraftdagen 2021

Varmt välkommen att hänga med på Bärkraftdagen 2021, ett livesänt evenemang med underhållning och utdelning av det årliga bärkraftpriset. Priset delas ut i fyra kategorier till personer och aktörer som bidrar till förverkligandet av utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland. Varvat med prisutdelning bjuder bärkraftdagen på underhållning som förmedlar glädje och framtidstro. Bärkraftdagen är en smygstart på firandet av Åland 100, för att fira en framtidsberättelse om Åland som hållbahetens öar. 

När? 8 juni kl. 19.00-20.30

Hur? Ett livesänt evenemang från Blomstringe som du kan följa hemma från TV-soffan, i mobilen eller där du känner dig bekvämast 

Varför? För att hänga med på bärkraftresan som tar oss mot visionen "Alla kan blomstra", för att lära sig något nytt och för att vara med och rösta fram årets vinnare av bärkraftpriset

Beppe, apan Ernst och gubben Charles inleder kvällen med att fundera kring varför det här med hållbarhet är viktigt, och vad visionen för Åland "Alla kan blomstra" betyder?

Programledare är André Karring och under kvällen får vi höra intervjuer med alla de kandidater som nominerats till årets bärkraftpris. Tre kandidater i kategorierna privatperson, förening, företag och offentlig sektor delar med sig av sitt arbete som bidrar till en bättre morgondag. 

Röstningen är öppen under kvällen och vinnarna utses på plats.

Prisutdelningen ramas in av lokala kultur i form av kören Close Enough, bandet Overkligheten och i samarbete med Nordens Institut på Åland framför Dunderdansarna sin nya koreografi "Åland dansar" med Sofia Eriksson på sång. 

Under kvällen kan du även delta i en frågesport där du har chansen att vinna ett fint pris!

Klicka här för att komma till röstningen!

 

 

Här kan du lyssna på visionen:


Vi samlar in e-postadresser till dig som vill prenumerera på nyhetsbrev från bärkraft.ax. E-postadresserna används endast i detta syfte och delas inte med någon tredje part.