Inbjudan

Tema: ”Nu kavlar vi upp ärmarna ytterligare ett varv”

Till Forum för samhällsutveckling inbjuds alla som i smått och stort vill bidra till förverkligandet av visionen ”Alla kan blomstra i ett bärkraftigt samhälle på fredens öar”. Årets Forum för samhällsutveckling arrangeras i Alandica samtidigt som Alandica Debatt.

Tipsa gärna vänner och kollegor om forumet.

Om du inte har möjlighet att komma på dagtid, så går det lika bra att enbart delta i forumets andra del kl. 18–20.30. Kvällsdelen inleds med en sammanfattning från eftermiddagens program.

Och som vanligt, kom som du är.

Bakgrund

Vid det första forumet, i februari 2016, bildades nätverket bärkraft.ax. En samarbetsprocess, där alla som bor och verkar på Åland samt offentliga och privata organisationer gemensamt kan verka för ett bärkraftigt och hållbart Åland, inleddes. I samband med Forum för samhällsutveckling II den 23 september 2016 manifesterades det gemensamma arbetet i och med den långsiktiga Utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland.

Forum för samhällsutveckling är nätverkets årligen återkommande mötesplats.

Under Forum för samhällsutveckling kommer nuläget i förhållande till visionen samt den aktivitet och handling som pågår just nu att belysas. Vi kommer att ha hjälp av agendans Statusrapport 2, som överlämnas av utvecklings- och hållbarhetsrådet till deltagarna vid Forum för samhällsutveckling.

Anmälan

Anmäl dig med formuläret här på webbplatsen. Länk finns i menyn här intill.

Antalet deltagare är begränsat. Anmäl dig i god tid för att säkra din plats. Om Forum för samhällsutveckling blir fullbokat upprättas en väntelista.

Sista anmälningsdag är fredagen den 8 juni.

Arrangörer

Ams - Emmaus - Folkhälsan - Företagarna på Åland - Företagsam skärgård - Högskolan på Åland - Landsbygdsutvecklingen - Landskapsregeringen - Leader Åland - Mariehamns stad - Mise - NIPÅ - Regnbågsfyren - Rädda Barnen - Röda Korset - Skördefestens Vänner - Visit Åland - Ålands 4h - Ålands fredsinstitut - Ålands gymnasium - Ålands handikappförbund - Ålands Idrott - Ålands kommunförbund - Ålands marthadistrikt - Ålands Natur & Miljö - Ålands Näringsliv - Ålands ombudsmannamyndighet - Ålands Producentförbund - Ålands Vatten - Ålands 4H - ÅSUB - Östersjöfonden

Här kan du lyssna på visionen: